Павел Поп - самостална изложба – Позивница

Pozvanka Pavel Pop 2019

Поштовани,

срдачно Вас позивамо на свечано отварање самосталне изложбе академског графичара и сликара Павела Попа из Новог Сада, поводом његовог животног јубилеја. Свечано отварање ће се одржати у <стронг>суботу 30.марта 2019 год. у 20.00 часова</стронг> у Галерији Зуске Медвеђове Музеја војвођанских Словака у Бачком Петровцу.

Радујемо се Вашем присуству.


С поштовањем,

Ана Сеч-Пинћир

директорка Музеја војвођанских Словака

PavevPop plagat

Галерија
Зуске Медвеђове

GZM

Галерија Зуске Медвеђове већ тридесет година представља важан део културног наслеђа војвођанских Словака. Свечано је отворена 1. јула 1989. године, а на првој изложби представљена су управо уметничка дела Зузке Медвеђове. Зузка Медвеђова  је била прва академска сликарка из редова војвођанских Словака.

Виртуелне
туре

banner 360 kresby

banner 360 galeria zm

banner 360 komplex

Комплекс
традиционалне архитектуре

Komplex ľudovej arhitektúry

Комплекс традиционалне архитектуре чини Најстарија кућа у Петровцу (СК1017), која представља непокретно културно добро Републике Србије од изузетног значаја и под заштитом је Покрајинског завода за заштиту споменика културе од 1965. године. Кућа датира из друге половине 18. века, а њена околина је музејски комплекс. Поред куће је амбар на саоницама и мњач (СК1893), који је такође непокретно културно добро и под заштитом је Покрајинског завода за заштиту споменика културе.

Изложбена делатност

Запратите нас


 ytlogo     GaleriaZM FB